Over UDX

UDX is in eerste instantie bekend van de dansschool. Wij hebben meerdere lessen op verschillende locaties. We zijn ondernemend en visionair en daarom altijd gericht op uitbreiding, kwaliteit en groei. Maar bovenal leggen wij de nadruk op het proces ipv het resultaat.

Naast de danslessen bieden wij ook openingsdansen voor bruiloften (weddingdance), kinderfeestjes, lipdubs, workshops, flashmobs, shows, optredens en videoclips.

De dansschool op het gebied van persoonlijke ontwikkeling,
ervaring en vriendschap.

Danslessen van UDX

UDX-Over-Danslessen-Hiphop

Hiphop/Streetdance

Hiphop is dansen zoals je tegenwoordig in videoclips ziet op zenders als MTV. Het is ontstaan in het begin van de jaren tachtig in New York. Vooral in de armere buurten werd er veel op straat gedanst. Hiphop kent geen basispassen zoals bijvoorbeeld bij Ballet. Hiphop is de lichamelijke interpretatie van de docent op de muziek en hierdoor ontstaat een “eigen” beweging en stijl. Echter, net zoals bijvoorbeeld bij Ballet worden deze bewegingen goed opgebouwd en gecombineerd, zodat ook bij Hiphop aan het einde van de les een choreografie/dans ontstaat. De muziek die het meest gebruikt wordt tijdens onze danslessen is R&B, House, Pop en Rap.

UDX-Over-Danslessen-Breakdance

Breakdance

Breakdance staat ook bekend als Breaking of B-Boying. Breakdance is ontstaan eind jaren 1970/begin jaren 1980 in de achterstandswijken in New York. Breakdance is uitgevonden om te dansen op de nieuwe dj muziek in die tijd (“Breakbeat”), dat eerst bekend stond als Electro en zich later ontwikkelde tot Hiphop en Rap. Binnen Breakdance (en globaal bij Hiphop) draait het om het hebben van een eigen stijl, originaliteit en expressie.

UDX-Over-Danslessen-Modern

Modern

Moderne dans is een eigentijdse theaterdans kunstvorm, die in het begin van de vorige eeuw is ontstaan als reactie op klassiek ballet. Hierbij worden op verantwoorde en veelzijdige wijzen het lichaam en de geest getraind. Concentratie, coördinatie en lichaamsbeheersing vormen de basisingrediënten van de lessen en worden gecombineerd met dynamiek, ruimtegebruik, presentatie en muzikaliteit. Ook de inventiviteit en creativiteit van de dansers worden in de lessen bevorderd. De meer gevorderde dansers zullen ook wegwijs gemaakt worden in de basisprincipes van danscompositie en choreografie.

UDX-Over-Danslessen-Showdance

Showdance

Denk hierbij aan de nieuwste danstrends van artiesten. Het is tegenwoordig niet alleen meer Hiphop, Show of Ballet. In de commerciële wereld zie je dat veel van deze stijlen worden gecombineerd. Vrouwelijke passen, jazzmuziek en een knallende choreografie maakt een goede showdans compleet. De nummers van de bekendste musicals zoals Chicago, Moulin Rouge, Marry Poppins en vele anderen worden in deze danslessen naar voren gehaald.

Volwassenen dans

Voor iedere leeftijd bieden wij danslessen. Wij hebben er voor gekozen om de danslessen voor volwassenen apart te doen dan die voor de kinderen en tieners. Dans is misschien wel voor elke leeftijd maar elke leeftijd heeft andere wensen. Wij willen inspelen op de behoefte van veel volwassenen die wel willen dansen maar zichzelf niet kunnen identificeren met de hiphopcultuur van jongeren. Wij leggen daarom de nadruk op het proces i.p.v. het resultaat.

Elke zaterdag ochtend en zondagmiddag zijn er danslessen te volgen. We geven Zumba, Hiphop, Streetdance Workouts, lyrical, Yoga, Bellydance en Clubdance. Al deze lessen kunt u volgen voor maar liefst € 25,- per maand.  

Alle lessen duren 45 minuten en na de les nodigen we u uit voor een gratis kopje koffie of thee.